Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, oktober 21, 2006

Champagne voortaan zonder kurk?

Het is mogelijk snel gedaan met het feestelijk laten knallen van Champagne. Het gerenommeerde Champagnehuis Taittinger denkt er serieus over om de flessen in de toekomst niet meer af te sluiten met kurk, maar met een synthetisch alternatief.
Philippe Court van het Champagnehuis Taittinger was er in het Australische Sydney duidelijk over: kurk is niet meer nodig. Dat hebben Australische producenten van bubbeltjeswijnen aangetoond.
"Kurk is een groot probleem," zei Court. "Het kan dure flessen Champagne waaraan vijf tot tien jaar is gewerkt, namelijk in een mum van tijd ruïneren". Hij verwacht dat andere landen, waaronder Frankrijk, dan ook snel het Australische voorbeeld zullen volgen.
Wat het alternatief voor de kurk wordt, weet de Taittingerbaas nog niet. De kroonkurk van de Australiërs sluit hij uit. "Die zijn niet erg mooi" zei hij. "Ze zijn zelfs bijzonder lelijk".
Wie heeft er een goed idee?

1 opmerking:

Marc zei

Op een wijnfles hoeft het van mij niet perse, maar op de champagnefles hoort toch echt een kurk. Dat knallen is minstens net zo leuk als de fles leeg drinken.