Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, oktober 16, 2006

Leaserijders opgelet!

Leasemaatschappijen willen werkgevers in staat stellen om het weggedrag van werknemers nauwgezet te volgen. Een registratiesysteem van GE Fleet Services signaleert direct excessief rijgedrag van leaserijders.
Het online systeem Green & Safe Solutions van GE Fleetmanagement markeert de analyses met kleuren. Rijdt de leaserijder veilig (groen) dan is er niks aan de hand. Bij fase geel op het GE-computerscherm krijgt de rijder per e-mail rijstijltips. Bij oranje volgt een theorieprogramma, bij rood een instructeur.

Het systeem werd vorige week gelanceerd op een seminar over wagenparkbeheer. Vandaag zegt een facilitymanager van Canon Nederland in het Financieele Dagblad dat hij er brandstof mee denkt te besparen. 'Vijf procent op brandstof zou heel wat zijn.'
Een collega van hem aarzelt. Hij benadrukt, dat de leaseauto vooral wordt beschouwd als een beloningsinstrument. Ook zet hij vraagtekens bij de claims van GE. 'Het lijkt me bluf. Je hebt periodieke controle van de auto. Wisselt de berijder, dan neemt die wel de slijtage van zijn voorganger over.' Een woordvoerster van GE erkent dat er een grijs gebied bestaat. 'Maar we kennen ook het trackrecord van de vorige berijder.'

3 opmerkingen:

Marc zei

Ik ben wel benieuwd hoe en wat ze dan gaan meten. Weet je daar meer over?

Mawilma zei

Dat weet ik ook niet. Ik vond het artikel via via op zibb.nl

Marc zei

Ben wel benieuwd of er dan een 'zwarte doos' in de auto komt met een soort draadloze interface of dat ze alleen op brandstofverbruik en sluitage rapportage van de dealers gaan sturen. Zal als ik tijd heb het artikel zoeken.