Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, oktober 28, 2006

Leuk dobbelsteentje

Sinds kort bestaat er een mp3-speler die zo klein is als een dobbelsteen. Met dit kleine hebbeding is het ook mogelijk filmpjes en foto's te bekijken.

De mp3-speler is een kleine kubus van maar 2,5 bij 2,5 centimeter en heeft een opslagcapaciteit van twee gigabyte. Het is een creatie van het Amerikaanse bedrijf MobiBlu. De zogenaamde Cube 2 of MobiBlu DAH-1500i is net zo klein als een dobbelsteen en past in de palm van je hand.
Naast filmpjes en foto's kun je ook geluid opnemen en radio luisteren. Zelfs opnemen vanaf de radio is mogelijk. Daarnaast kun je podcasts overzetten en bekijken op het ingebouwde OLED kleurenscherm.
Opmerkelijkis, dat de bijgeleverde oordopjes groter zijn dan het apparaatje zelf, dat je als een ketting om de nek kunt dragen. De accu maakt het mogelijk om tien uur naar muziek te luisteren of vijf uur naar filmpjes te kijken.
De menuknoppen zitten aan de linker- en de afspeelknoppen aan de rechterkant van het scherm. Deze kleine knopjes lijken lastig om te bedienen. Wat ook jammer is: je kunt niet naar muziek luisteren terwijl je foto's aan het kijken bent. Aangezien het schermpje vierkant is, wordt een gedeelte van de foto's afgesneden.
In Amerika kost het apparaat 120 dollar, in Nederland is de Cube 2 te bestellen voor 149 euro (inclusief bezorgkosten). Voordat je bestelt is het mogelijk om de Cube 2 eerst op een filmpje te bekijken.

2 opmerkingen:

Richard zei

Wel een leuk hebbedingetje!

Marc zei

Dat ding is zo klein dat je hem vast al snel niet meer kan vinden. :-)