Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, oktober 03, 2006

Digitale foto-weetjes

Uit onderzoek van computerclub HCC blijkt, dat 85% van de consumenten via e-mail foto's verstuurt naar bijvoorbeeld familie, vrienden en collega's.
Ook het publiceren van plaatjes op internet is populair, ruim 40% van de respondenten maakt wel eens foto's openbaar via een eigen website of diensten als Flickr.com.
Ook zijn er mensen die hun foto‘s op een persoonlijke weblog publiceren.

HCC vroeg ruim 2500 leden naar hun mening over digitale fotografie. 83% van de ondervraagden is in het bezit van een compacte digitale camera en is sinds de aanschaf daarvan meer foto's gaan maken. Bijna driekwart van de ondervraagden drukt digitale foto's regelmatig af, via eigen printer (45%) of via een digitale fotoservice (53%).
Ruim een kwart van de respondenten filmt of fotografeert wel eens via de mobiele telefoon, maar slechts 13% maakt regelmatig gebruik van deze functies. Veel respondenten (86%) bewerken digitale foto's via programma's als Adobe Photoshop of Corel Paint Shop.
HCC organiseert van 24 t/m 26 november in Utrecht het grootste digitrend event van de Benelux. De beurs is onderverdeeld in verschillende thema's zoals Digital Imaging, Mobile Life, Home Entertainment en Home Computing.
Meer hierover kun je lezen op de speciale site.

Geen opmerkingen: