Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, mei 03, 2007

Een Toyota voor dwergen?


De Toyota Aygo is met zijn 3,40 meter lengte al geen slagschip, maar dat weerhoudt de Japanners er niet van met nog een maatje kleiner te komen. Op de IAA-autobeurs die in september in Frankfurt wordt gehouden zal het doek worden afgetrokken van een mini-Toyota die de strijd moet aangaan met Smart.
Het is duidelijk dat het Japanse concern goed gekeken heeft naar de Duitse dwerg, maar tegelijkertijd geleerd heeft van diens onhebbelijkheden. Ondanks zijn compacte lengte van om en nabij de 3 meter, niet gek veel meer dan de 270 centimeter die de Smart meet, kan deze mini namelijk wél vier personen herbergen. En daarmee lijkt het grootste nadeel van de Smart verholpen te zijn.
Maar het interieur heeft nog meer in petto: desgewenst kan ook voor twee stoelen en een grote bagageruimte worden gekozen, of drie stoelen en een tafel. Dat is nog eens handig: overdekt picknicken.
Over de motorisering en prijzen is nog niets bekend, maar het uiterlijk zal in grote lijnen overeenkomen met dat van de Endo concept car die in 2005 aan de wereld werd getoond.

Geen opmerkingen: