Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, mei 06, 2010

Partijdig of niet partijdig?


In een krantenartikel las ik de volgende analyse over de (on)partijdigheid van onze publieke omroepen:
"Femke zat bij Buitenhof, binnenkort zit Femke bij DeWereldDraaitDoor, straks zit Femke bij Nova, het zal niet lang duren voordat Femke andermaal bij Pauw & Witteman zit en als het Femke niet is dan zal het Flob zijn, vroeger beter bekend als Job.
Ik bedoel maar: 30 april is voorbij, ook de Dag van de Arbeid ligt achter ons, zelfs de Dag van de Tukkertriomf behoort alweer tot het verleden, alles is dus bij het oude, zoals ook blijkt uit het lijstje dat de onvolprezen turver en twitteraar Pim Sonepouse vanaf 18 februari bijhoudt van de lijsttrekkers die bij de publieke omroep te gast waren.
Tot 2 mei waren dat eenmaal Geert Wilders (maar dat ligt ook aan hem, hij weigert meestal), viermaal Jan Peter Balkenende, achtmaal Alexander Pechtold, achtmaal Mark Rutte, twaalfmaal Femke Halsema en... tadaaaaah... vijftienmaal Wouter Bos/Job Cohen.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over het aantal politici in het algemeen dat Sonepouse tot 2 mei bij EenVandaag, Netwerk, DWDD, Nova, Buitenhof, Moraalridders en Pauw & Witteman telde: 27 VVD’ers, 37 CDA’ers en... tadaaaaah... 77 PvdA’ers."
Maar onze nationale omroepen zeggen niet partijdig te zijn!
Wat ook heel bijzonder is, is dat alle partijprogramma’s doorgerekend moeten worden door het CPB, geleid door – hoe kan het ook anders? – een PvdA-er. Zou dit bureau zo onpartijdig zijn om niet alles door een rode bril te bekijken alvorens een programma goed- of af te keuren?

Geen opmerkingen: