Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, augustus 22, 2010

Kannibalen in onze tuin


Jaren geleden kregen we van mijn zwager een stelletje canna-knollen en deze worden trouw elk jaar geplant en tegen de winter weer uit de grond gehaald en bewaard.
Ze doen het altijd heel mooi, maar dit jaar zijn ze wel uitzonderlijk hoog geworden. En dat ondanks het feit dat er een of andere kannibaal in onze tuin rondwaart, die alle bladeren in meer of mindere mate aanvreet.We kunnen niet ontdekken wie die veelvraat is, want hij houdt zich kennelijk heel goed verscholen.
Op de onderste foto kun je zien hoe hij die mooie grote bladeren toetakelt.
Als je goed kijkt kun je ook nog zien dat mijn passiebloem, waarvan we dachten dat hij deze winter helemaal bevroren was, toch weer uitgelopen is en van de week de eerste prachtige bloem gaf. Hij zit nog vol met knoppen, dus als het goed is worden we op nog veel meer van die mooie bloemen getracteerd.

2 opmerkingen:

roetmops zei

Nog nooit van canna-knollen gehoord. Maar ze zijn ondanks de kannibaal toch nog prachtig om te zien.

roetmops zei

Hoi "crimineeltjes,
"
Weten jullie wel wat er vermoedelijk in jullie tuin staat? "Canna-" kon wel eens een afkorting zijn van "cannabis" ! Hangen er al van die kleine helikopertjes met reukapparatuur boven jullie tuin? Naar ze zwaaien heeft geen zin want ze zijn onbemand. Groetjes en succes met de "oogst". Rob