Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, augustus 26, 2010

Regen, regen en nog eens regen.......


Zoals je ziet was het vandaag een kletsnatte dag bij ons. Het hemelwater kwam met bakken uit de lucht vallen, zodat de riolen overliepen en de hele boel blank stond.

Toch zijn er altijd van die doorzetters, die gewoon door de nattigheid ploeteren en op de achtergrond zie je ook een bestelauto door het water van de Bestevaerrivier splashen.

Onze weg was niet meer te zien door de laag water die er stond en dat tot halverwege ons tuinpad kwam. Die arme postbode op de fiets had het ook niet makkelijk vandaag!

De school aan de overkant ging uit en moeders en kinderen waadden met meer of minder pret huiswaarts.

De jeugd heeft er een prachtig spelletje van gemaakt. Ze staan in een rij langs de weg en elke keer als er een auto lang komt rijden krijgen ze de volle laag. Ze hebben geen van allen nog een droge draad aan hun lijf maar pret voor tien!

3 opmerkingen:

Syl zei

Bij jullie ziet het er inderdaad hetzelfde uit als bij ons. Fleur en Tim hebben ook veel water 'gevangen' van de langsscheurende auto's. Op een gegeven moment kwam er een Jeep langs en die spatte het water tot de bovenkant van de lantaarnpaal echt supergaaf, maar toen had ik mijn fototoestel helaas nog niet ;-(

roetmops zei

Hallo Baarnsche survivors! Wij wensen jullie echt veel sterkte!
Hebben jullie wel gedacht aan een noodpakket? Je weet niet wat er allemaal uit kan vallen als het water stijgt. Hier regent het minder maar toch: wij moesten hier in Hoogeveen een emmer water op het wc-deksel zetten omdat de riolering werd "doorgeblazen". Dit om te voorkomen dat "een bruine substantie" tegen het plafond zou vliegen!! Zo zie je maar lucht- of waterdruk, maakt niet uit... Groeten, Rob

emsland-life zei

Een van de redenen dat wij naar Duitsland geemigreerd zijn is de klimaatverandering.(zie je vorige bloc) Wij liggen geografisch gezien achter de drentse hondsrug dus voorlopig zitten we veilig. Wel hou ik het angstvallig in de gaten. Maar gelukkig hangen hier maandags alleen maar grote (witte) onderbroeken aan de waslijn.......met pijpjes. Of zoals ze hier zo mooi kunnen zeggen: mit kurze Beine.
Jullie veel sterkte met de wateroverlast.