Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, oktober 22, 2010

De Fietsboot


Tussen Amersfoort en de haven van Spakenburg of de haven van Huizen en dan weer terug naar Amersfoort vaart in het zomerseizoen elke dag onze fietsboot.
Je kunt - met of zonder fiets - kiezen waar je wilt opstappen en weer uitstappen en terug fietsen. Al wil je de hele route Amersfoort-Spakenburg of Huizen- Amersfoort meevaren, alles kan. In dat geval ben je van half tien 's ochtends tot half zes 's avonds onderweg.
Het is een prachtige route en wij hebben hem al meermalen meegevaren. Soms vanuit Baarn naar Spakenburg of Huizen, soms fietsten we daarheen en voeren we terug.
Of we gingen naar Soest, stapten daar op en dan vaar je langs Baarn naar Eemdijk en fiets je van daaruit weer terug naar Baarn.
Dit jaar is het er jammer genoeg niet van gekomen. Eerst was het veel te warm, toen te nat of we hadden het druk met andere dingen.
Alles wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zodat de prijs ook betaalbaar blijft.
Bovenstaande foto maakten we bij het pontje van Eemdijk, waar we deze zomer wel heel vaak mee overgevaren zijn tijdens onze "rondje-pontje"-fietstocht.

De fietsen gaan onderin en zelf ga je dan lekker aan dek zitten.

3 opmerkingen:

roetmops zei

Als ik al jou verhaaltjes lees over de omgeving bij jullie. Denk ik toch dat het tijd wordt eens een camping bij jullie in de buurt te gaan zoeken. Kunnen we het komend jaar ook eens genieten van al dat mooi's.

Mawilma zei

Dat is een heel goed idee.
Je hebt hier alles: water, polders, bossen, hei, dus wat wil je nog meer!
En dan nog een camping in de Vuursche bossen en eentje in het polderland vlakbij de Eem.
Dus keus genoeg!

Hanneke zei

Nu is de zomer alweer voorbij en wij zijn nóg niet met de fietsboot meegeweest. Jammer. Volgend jaar weer een nieuwe poging doen. De tijd gaat ook zo akelig snel!!