Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, december 22, 2010

Schoonheidsslaapje maakt echt mooi


Het is nu wetenschappelijk bewezen: wie voldoende nachtrust neemt wordt er veel mooier door.
Mensen die acht uur geslapen hebben zien er aantrekkelijker, gezonder en fitter uit dan mensen die minder slaap gehad hebben.
23 onderzochte volwassenen mochten eerst een nacht acht uur lang slapen, waarna ze gefotografeerd werden.
Vervolgens kregen ze veel minder nachtrust, gevolgd door een periode van 31 uur wakker zijn, waarna ze nogmaals gefotografeerd werden.
Alle foto’s werden door een panel beoordeeld en daarbij bleek dat de proefpersonen er na hun slechte slaap niet alleen vermoeider uitzagen, maar ook minder aantrekkelijk werden gevonden.
Dit onderzoek is het eerste wetenschappelijke bewijs voor het cosmetisch effect van het al eeuwen aanbevolen schoonheidsslaapje.
Of mensen met chronische slaapproblemen dus ook steeds lelijker worden is nog onbekend. Om deze en andere vragen te beantwoorden is men nog op zoek naar vrijwilligers voor een verder slaaponderzoek.

1 opmerking:

roetmops zei

Vind jij dat vreemd? Daar hadden ze echt geen test voor hoeven doen. Als je te kort slaapt of 31uur achter elkaar wakker wordt gehouden. Kan ik me voorstellen dat je er vermoeid uitziet. ja toch?? Kijk dat is nu zoiets waarvan ik zeg GELDVERSPILLING.