Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, december 03, 2010

Winter in de polder


Gisterochtend maakten wij - ondanks de ijskoude oostenwind en de sneeuw die nog steeds viel - een rondwandeling langs de Eem. Het zag er allemaal zo mooi uit en vooral dit doorkijkje naar de polder vind ik heel erg mooi.

In de luwte van een pluk riet was een flink wak in de "gracht" langs het dijkje, waarin de waterhoentjes gezellig rondzwommen.

Zo'n bruggetje ziet er ook altijd erg leuk uit, alleen vind ik het jammer dat dat vieze bord "hondenuitlaatplaats" er staat. Ik wilde proberen het weg te werken, maar ja, het is er nu eenmaal en er wordt - niet altijd tot grote vreugde van de vele wandelaars - dankbaar gebruik van gemaakt. (Niet van het bord maar van de uitlaatmogelijkheid)

In de Eem zagen we een gans die ze kennelijk niet allemaal op een rijtje had. Hij draaide alleen maar rondjes, zoals je ook aan de kringen in het water kunt zien. Ik weet niet of dit een symptoom van het een of ander is, maar toen we al een eind verderop liepen en nog eens omkeken was hij nog steeds zijn rondjes aan het draaien. Een vreemde gans!

Doordat er nog steeds een lichte maar dichte sneeuw viel hangt er een heel mysterieus licht over het water. Je kunt precies zien waar het water een vliesje ijs heeft en waar het gewoon nog water is. Ook die weerspiegeling van die verre wilg in het water vind ik erg mooi.

En tenslotte deze wilg, die zijn takken tot net boven het ijs-en-sneeuwdek laat hangen. Met recht een treurwilg, maar wel een prachtige!

1 opmerking:

roetmops zei

Sfeervol die foto's van je Echt heel mooi. Wat betreft die gans, hier in Drenthe zouden ze zeggen -die heeft er een paar in heideplukken-. Wat betekend zoiets van niet meer normaal zijn. Wist jij trouwens waarom ze die wilg ook wel katjeswilg noemen. Vroeger verdronken ze jonge katjes die zich op hun beurt weer vastklamten aan de wilgen takken die in het water hingen. zo overleefden de jonge katjes het dan toch. Ik vind de treurwilg een van de mooiste bomen. En jij hebt hem mooi vereeuwigd.