Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, oktober 05, 2005

Google Earth

Via via hebben "wij" een mooi programma "ontdekt", waarbij je via een satellietfoto naar elk plekje op de aarde kunt inzoemen.
Je kunt dan "Get Google Earth (Free Version)" downloaden.
Het begint met een foto van de aardbol en je kunt overal op inzoomen en plaatsen intypen die je wilt zien. Je moet wel een plaats- met landnaam noemen en bij plaatsen in Amerkia ook de staat, anders kent hij het niet.
Wij vonden zo de camping bij San Francisco, waar wij vorig jaar stonden. Het is heel duidelijk te zien. Je kunt zelfs het vak zien, waar we stonden en het zwembad etc.

Ik weet niet of jullie geïnteresseerd zijn in "aardrijkskundige" plaatjes, maar wij vinden het heel leuk en ik geef het dus maar even door.

4 opmerkingen:

Marc zei

Had al een keer de pro versie gekregen, maar kreeg deze niet werkend. Blij dat je meldt dat er ook een free version is. Ga hem gelijk installeren.

Mawilma zei

Wat zoek je dan?

Richard zei

Erg mooie site! Microsoft heeft ook iets dergelijks, maar veel minder mooi (wel even klikken op 'Aerial Photo' anders heb je alleen een wegenkaart).
Rising Sun staat daar overigens wel aardig goed op.

Mawilma zei

Inderdaad staat bij Kalutara alleen maar een plaatsnaam en een vage achtergrond. Jammer.
Misschien moet je daar de dure versie voor downloaden?

We hebben ook gekeken naar die Microsoft-versie, maar die is veel minder mooi. Ik heb nog niet gekeken of Rising Sun Md. daar goed op staat, maar dat doe ik morgen wel.