Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, oktober 31, 2005

Wie stemt op Peter R.de Vries?

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft in Den Haag zijn politieke partij Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) gepresenteerd.
Hij wil op 16 december via een opiniepeiling onder de volwassen Nederlanders te weten komen of hij door moet gaan met zijn politieke ambities. Als minder dan 41% van de ondervraagden het belangrijk vindt dat De Vries zich in de landelijke politiek begeeft, dan stopt hij met zijn plannen. Op dit moment vindt 21% van de Nederlanders dat de PRDV iets toevoegt aan de politiek, zei De Vries bij de presentatie van zijn plannen.
Na de persconferentie wilde De Vries zijn 55 hervormingsstellingen op de deur van het Tweede Kamergebouw timmeren, net als Maarten Luther in 1517 deed, maar dat mocht van de beveiliging niet.
De misdaadjournalist zei bij de presentatie van zijn plannen 'niet te verwachten dat deze dezelfde impact zouden hebben als die van Maarten Luther'. Wel hoopt hij op zijn minst 'een voetnoot in de geschiedenis te zijn'.
Hier kun je zijn volledige programma vinden.
Wie gaat er op hem stemmen?

1 opmerking:

Marc zei

Ik vind het leuk dat hij dit zo doet. Op zich ben ik het met de meeste zaken niet oneens, en wil wel meer weten over zijn standpunten en de wijze hoe hij zaken wil financieren. Voorbeelden van leuke, overigens geen nieuwe, dingen zijn godsdienstloze scholen en sociale dienstplicht.