Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, maart 06, 2011

Holle Bomen


Aan de rand van de polder staat een rijtje bomen die kennelijk de beste tijd van hun leven hebben gehad.
Als je deze "boom" ziet staan vraag je je af waarom hij er eigenlijk nog staat, want de naam "boom" doet hij toch geen eer meer aan. Je kunt er aan de onderkant dwars doorheen kijken en er zit geen enkele tak of een spoor daarvan meer aan.

Ga je wat dichterbij kijken zie je wat een flinke hap er al uit de stam genomen is. Alleen door wat of wie zal wel een vraag blijven. Ook de schors is niet meer helemaal intact.

Ga je nog dichterbij kijken is het heel goed te zien dat er nog een opening aan de andere kant zit. Het lijkt net een kabouterhuis met een voor- en achterdeur.

Ditzelfde verschijnsel, maar dan vele malen groter zagen we in het Sequoia Parc in California, VS. Die bomen waren zo verschrikkelijk hoog en de gaten in de stam dus naar verhouding. Ik heb er een fotootje van Internet naast gezet, zodat je een idee hebt hoe hoog die boom is. Zelf krijg je hem niet "van top tot teen" op de foto.

1 opmerking:

roetmops zei

Kijk daar hebben ze hem ook voor laten staan. Gewoon voor de kabouterjes. Trouwens die boom in California is ondanks zijn opening, toch prachtig om te zien. En ongetwijfeld een toeristische attractie!!!