Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, maart 29, 2011

Rust en drukte bij het Eemnesser sluisje


Dit is het Eemnesser sluisje. Het rechtse gebouwtje is het gemaal en rechts daarnaast ligt het sluisje. 's Zomers is het hier meestal druk met fietsers en wandelaars en mensen, die hun bootje op komen halen om ermee te gaan varen.

We kwamen niet veel mensen tegen, maar het was wel een drukte van belang op de Eem. Misschien is het een bewijs dat de economie weer aantrekt, maar in korte tijd kwamen er verschillende schepen voorbijgevaren. Deze vaart in de richting Eemdijk.

Daar komt het volgende schip al aan vanuit de kant van Baarn. Vaak varen deze schepen heen en weer tussen Amersfoort en het Eemmeer en vanaf daar nog verder.
Je kunt het al van verre zien aankomen als je op de dijk loopt.

Ik vind het altijd prachtig als die schepen zo vlak langs je komen varen. Heel vaak zwaait de schipper ook nog even naar je.

En hier zijn we weer terug bij het sluisje. Hier zit mijn husband op een bankje met de rug naar het sluisje toe en kijkt hij op de Eemnesser Vaart richting de Eem (die loopt vóór de huizen langs die je in de verte ziet).
Jullie zullen het toch wel met me eens zijn dat dit een geweldig mooi stukje Nederland is en dat op nog geen 10 kilometer fietsen vanaf ons huis.

1 opmerking:

Nell zei

Ik ben het met je eens, het is een van de vele mooie stukjes Nederland, die ons land rijk is. Als dan ook het weer nog eens mooi is, zoals nu, Dan hebben we het zo slecht nog niet in ons kikkerland!