Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, juni 06, 2004

Gemotoriseerd event

Onze personeelsvereniging had weer een leuk uitje georganiseerd. Gisteren hebben we ons uitgeleefd op allerlei apparaten, als er maar een motor in zat.
Gistermorgen mochten wij ons uiterlijk om 9:30 melden op Hotspot De Landsard in Veldhoven, da's vlak bij het vliegveld. We werden ingedeeld in groepen en na een bakkie koffie gingen we van start. Extream Powerplay Adventures heeft ons de hele dag professioneel begeleid. We waren met 24 groepen van 12 man, da's dus best veel. Er was dus ook een groot aantal instructeurs aanwezig.
Wij gingen met ons groepje eerst karten. Daarna gingen we het water op en in. Bij het water stonden omkleedtenten waar je wetsuits kon aantrekken, die hadden ze in alle soorten en maten. Nadat ook de reddingsvesten goed zaten gingen we de banaan op en achter de boot aan. Je weet dat je sowieso het water in gaat, het is een kwestie van hoelang je dit kunt uistellen. Na de banaan gingen we naar de jetboot en jetski. De naam zegt het eigenlijk al, de jetboot is het pricipe gelijk aan de jetski, hij is alleen veel groter. je kunt er gewoon op gaan zitten en lekker gaan varen. Echt geweldig!! De jetski vond ik minder, maar dat lag geheel aan mijzelf. Ik kon er gewoon niet goed opkomen en kon er alleen maar achter blijven hangen het water over. Voor de mensen op de kant vast erg amusant, voor mijzelf iets minder.
Nadat we weer droog in de kleren zaten gingen we naar de volgende lokatie, het bos. Hier heb ik een Landrover door het blubberige bos gestuurd. Daarna na de Kodiacs, dat zijn grotere (tevens lompere) quads. Syl is hiermee omgevallen en heeft de volgende onderdelen niet meer actief meegdaan. Gelukkig valt de schade zowel aan de kodiak als aan haarzelf mee. De amfibie die volgde was ook gaaf. Dit is een voertuig met aan beide kanten 3 wielen. Gas geven doe je net als met de motor/brommer. Remmen door een stang naar je toe te trekken. Trek je aan de linkerstang, rem je met je linkerwielen en ga ja dus linksaf. Geweldig om hiermee door de blubber en plassen te sjeesen. Daarna de powerturn. Dit is een voertuig aparte met een motor voor elke kant. Elke motor wordt bedient met een pookje. Naar voren is gas, naar achter is rem. Om te sturen moet je dus met de ene kant harder rijden dan met de andere. Het leuke is dat je met z'n 2en in de powerturn zit en allebei een kant 'bestuurd'. Ik kan je verzekeren, na een half uur stondt er geen pion meer overeind.
De laatste twee onderdelen waren de quads en de buggy. Ook met deze voertuigen was het heerlijk scheuren door het bos. De quad was meer behendig door greppels en plassen met blubebr sturen, de buggy was bruut over het parcour gassen. Vooral de buggy spatte enorm met modder als je even vast kwam te zitten.



Om 19:00 was het helaas alweer agelopen en gingen we vies en moe maar voldaan weer huiswaards.

2 opmerkingen:

Jeanette zei

Wat een leuke dag met al die actieve onderdelen! Lijkt me ook super, maar wel doodeng. Jammer dat je eerst vermeld dat de schade aan de kodiak meeviel en daarna dat Syl ook okee is :-)Hebben jullie geen diner o.i.d. meer gekregen daar?

Anoniem zei

Hoi Jeanette,

Inderdaad niet echt aardig van 'em, maar ik ken mijn plek. Het is net als een auto of een motor, wat zou hij eerst redden, mij of??? Ik wil het denk ik niet weten ;-)
Maargoed, het was dus echt een leuke dag en ik ging wel meteen goed op de jetski, Marc was best een beetje jaloers op me. Helaas werd mijn actiedag onderbroken door een rotval met de Kodiak en ik heb daarna maar niets meer gedaan om mijn lijf te sparen, ik maakte een behoorlijke klap en kreeg het stuur in mijn zij en heb geprobeerd met mijn armen en benen dat zware ding van me af te krijgen en te houden, nou ik kan je vertellen dat je daar spierpijn van krijgt. Maargoed, achteraf viel alles gelukkig erg mee, alleen wat blauwe plekken en spierpijn. Eigenlijk zou de dag tot 17.30 uur duren, maar ze hebben het op het laatste moment gerekt tot 19.00 uur zodat iedereen alles kon doen, er was dus geen eten ingepland omdat het eigenlijk al eerder afgelopen zou zijn. Onderweg naar huis maar een pitstop bij de Mc Donalds gemaakt, ook niet verkeerd vind ik. Ga nu mijn bedje in, heb vandaag ook nog gewinkeld in Amsterdam dus mijn lijf is nu helemaal op.
Groetjes, Syl