Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, juni 29, 2004

wikipedia

Net wilde ik even iets opzoeken over Inge de Bruijn, en toen kwam ik op de (over het algemeen uitstekende pagina's) van Wikipedia terecht.
(van de hoofdpagina:)Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel in elke taal een complete encyclopedie op het web te creƫren. Wikipedia is gratis en zonder aanmelding te gebruiken om informatie te zoeken, toe te voegen of te bewerken

Wat snuffelen op deze pagina's bracht me o.a. bij het hoofdstukje Humor en Onzin. Hier heb ik een aantal keren smakelijk om gelachen. Overigens waarschijnlijk alleen leuk voor mensen die van flauwe humor houden. Wat te denken van de volgende uitleg die iemand gegeven heeft over 'Klaas':

Klaas is een fictieve persoon die vooral 's nachts mensen bezoekt. Bij de meeste mensen komt Klaas Vaak, bij sommigen komt Klaas Weinig. Rond 5 december zet Klaas een mijter op zijn hoofd, plakt hij een kunstbaard op zijn kin, en bezoekt hij mensen 's nachts via de schoorsteen in plaats van de voordeur. Dit alles heeft tot doel de dagelijks sleur te doorbreken. Omdat veel kinderen geloven, dat Klaas echt bestaat, doet hij maar alsof hij niet fictief is, om deze kinderen vooral niet teleur te stellen, maar diep in zijn hart beseft Klaas best, dat hij niet echt bestaat. Omdat hij niet aan zijn niet-bestaan twijfelt of echt over bijvoorbeeld zijn bestaan nadenkt, kan ook Descartes weinig voor Klaas doen.

Hmm.. Zelfs als ik het nu zelf teruglees is het flauw... Maar na het lezen van alle andere onzin die mensen verzonnen hebben wordt het vanzelf leuk... Geloof me nou!.

[edit auteur="peter" datum="30-06-04" tijd="07:55"]Linkjes aangepast voor Marc, zodat ze in een apart venster openen[/edit]

1 opmerking:

Marc zei

Bedankt Peter! ;-)