Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, juni 27, 2004

TT-Assen

Het is weer geweest. Het motorspectakel van Nederland.
Zaterdagmorgen samen met Marc lekker opweg naar Assen, het ging voorspoedig, zelfs geen file bij Zwolle. Totdat we vlak voor Assen de bordjes ´cicruit´ moesten volgen. Over dat laatste stuk hebben vreselijk lang gedaan. Maar na lang geduld te hebben en veel motoren langszij zien komen zijn we dan eindelijk op het circuit. We zagen nog net het einde van de 125cc. Deze brommobieltjes gaan best wel hard. Tussen de vele mensen ( ca 90.000) nog een plekje gevonden. Tussendoor effu hamburgertje scoren en weer terug voor de 250cc. Helaas heb ik de start gemist omdat dat effu niet lukte (stomme belgische hamburgertent).
Goed 250cc, dit begint er op te lijken. Stoere race lekker om naar te kijken met het zonnetje erbij. Maar dan eindelijk waar het allemaal om gaat de MotoGP 500cc. Je hoort ze van ver al aan komen deze racebakken. Echt geweldig. Na de start komen ze allemaal tegelijk voorbij wat een oorverdovend lawaai geeft ( een duitser meet met z´n mobieltje 106db).Ieder ronde was spannend maar in de laatste ronde precies voor ons neus haalde Valentino Rossi de koploper in. Iedereen juichde en vond het schitterend.
Rossi won dus ook de race.
De terugweg was ook een belevenis, zo ontzettend veel motoren, van klein tot groot, dorpen en rijkswegen vol. Een prachtig gezicht en gehoor.
Dit al maakte de lange autorit (ca 8 uur heen en terug) weer helemaal goed.

Volgend jaar weer alleen dan met de motor!!

4 opmerkingen:

Marc zei

Ook ik vond het weer geweldig. En van op de motor, daar hou ik je aan.

Anoniem zei

Je kunt beter je motor veilig thuis laten: ik las dat er weer de nodige gejat zijn daar!
mawilma

Marc zei

Van de meer dan 35.000 motoren die er waren zijn enkele tientallen gestolen. En met respect voor mijn eigen fiets, als ik die daar tussen al dat mooie spul zet halen ze de mijne echt niet weg hoor.

Marc zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.