Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, april 20, 2006

Hoera we gaan staken!

Dat moeten de vakbondsleiders hebben gedacht toen het debakel bij Nedcar ontstond. Het is toch ook vervelend, actievoerder uh ik bedoel vakbondsleider zijn en geen actie kunnen voeren.

De problemen zijn groot bij Nedcar en ook groot bij Mitsubishi wereldwijd. Maar nu de Smart teruggetrokken is uit deze fabriek kan Mitsubishi het zonder extra 'huurders' gewoonweg niet blijven betalen. Er moeten bakken met geld bij. Gewoon sluiten die fabriek was een makkelijke keuze geweest voor de Japanners. Toch is de hoogste baas van het bedrijf naar Nederland gekomen om zijn commitment uit te spreken aan de werknemers om het beste voor iedereen er uit te halen en te overleggen met Balkenende om te kijken wat er met hulp van de staat te regelen is. De vakbonden vinden toch dat het tijd is voor actie. Nu gaan staken vind ik echter heel heel erg dom en voelt bij mij aan als schijten in het gezicht van het bedrijf dat nu nog bereid is om naar een oplossing te zoeken. Zeker kijkend naar de Japanse cultuur kan dit wel eens de nekslag zijn voor het hele bedrijf. Toch stoer om als vakbondsleider wel te gaan staken. ....
Nee, geef mij dan maar vakbond De Unie die als enige en ook nog ondanks de zware druk van FNV en CNV besloten heeft om niet mee te doen met de staking. Hulde! Als we het dan toch over stoer hebben. Succes mannen!

1 opmerking:

Mawilma zei

Jij bent goed opgevoed!!!!!