Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, november 14, 2006

Ideetje voor Sinterklaas?

Ben je het zat om alleen maar muziek te luisteren als je onderweg bent? Dan is het nu mogelijk om je privébioscoop mee te nemen.

Sluit de videobril aan op de iPod en je hebt een draagbare privébioscoop.
Het is al langer mogelijk om onderweg filmpjes te bekijken met een draagbare dvd-speler of met de nieuwste iPod. Helaas krijgt de gebruiker niet echt een bioscoopgevoel door deze filmpjes te bekijken op het schermpje van de iPod, dat een doorsnede heeft van slechts 6,3 centimeter.
Het Amerikaanse bedrijf Icuiti biedt met de introductie van iWear DV920 de oplossing voor het kleine scherm. Als je de videobril opzet zijn de filmpjes met de binnenkant van de bril te bekijken. Volgens Icuiti voelt het voor de gebruiker alsof hij een film bekijkt op 2,8 meter afstand van een bioscoopscherm dat een doorsnede heeft van een meter.
De videobril heeft een ingebouwde koptelefoon en gebruikt evenveel energie als het schermpje van de iPod. Bij een volledig opgeladen iPod-batterij kun je ruim zes uur genieten van filmpjes, muziekclips en podcasts. Het apparaatje gaat 230 euro kosten.
De iWear heeft een ingebouwd handigheidje waardoor bril- en lenzendragers de iWear probleemloos kunnen gebruiken. Het is namelijk aanpasbaar aan de oogsterkte van de gebruiker.
Of het de verkeersveiligheid bevordert is een tweede!

Geen opmerkingen: