Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, november 08, 2006

Tom-Tom voor het goede doel


TomTom-oprichter Pieter Geelen stort honderd miljoen euro in een speciale stichting. De Turing Foundation richt zich op vier onderwerpen: onderwijs, de bestrijding van lepra, natuurbescherming en steun aan de kunst. Geelen verdiende onlangs ruim honderden miljoenen euro's met een aandelentransactie.
Elk onderwerp van de stichting heeft specifieke doelstellingen, een eigen budget en een eigen toewijzingsbeleid. Sommige projecten, zoals onderwijs in duurzame landbouw, hebben raakvlakken. De stichting is vernoemd naar het wiskundig genie Alan Turing, een persoonlijke held van Geelen.
De Britse wetenschapper Turing was grondlegger van de moderne computerwetenschappen. Zijn ideeën legden (mede) de basis voor moderne computers.
De stichting krijgt door de gift van Geelen een jaarbudget van vijf miljoen euro te besteden. "Met deze schenking wil ik een bijdrage leveren aan onze wereld en onze samenleving. Het geld is bestemd voor projecten op de gebieden die mij raken en de organisaties die zich daarvoor inzetten", stelt hij.
Het stichtingsbestuur is al enkele maanden druk bezig het bestedingsbeleid uit te werken. Begin volgend jaar hoopt het bestuur de aanvraagcriteria te hebben vastgesteld. Pas vanaf dat moment kunnen aanvragen worden ingediend via de website van de Turing Foundation.

1 opmerking:

Marc zei

Prettig als je zo rijk bent en nog oog voor hebt voor goede doelen. Geelen is btw ook mede-oprichter van deze stichting.