Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, november 17, 2006

Talpa wordt toch Tien


De aanhouder wint. Een woordvoerder van Talpa, de televisiezender van John de Mol, meldde dat Talpa alsnog de naam Tien krijgt.
Tien is de naam die de mediatycoon oorspronkelijk voor zijn zender wilde gaan gebruiken. Maar destijds gooide televisiebedrijf SBS roet in het eten, omdat de naam te veel leek op TV-10, een zender van SBS. Hierop noemde De Mol zijn zender Talpa (Latijn voor mol). Maar achter de schermen probeerde hij de naam Tien alsnog in zijn bezit te krijgen.
En met succes. In september bleek dat De Mol de naam van SBS toch mag gebruiken. Maar toen werd gedacht dat hij de naam voor zijn nieuwe, tweede zender zou gaan gebruiken en geen naamswijziging voor Talpa zou doorvoeren.
Het is niet bekend waarom SBS het uiteindelijk toch goed vindt dat De Mol de naam Tien gebruikt. Er gaan geruchten dat de media-ondernemer 5 miljoen euro voor de naam heeft betaald, maar beide televisieconcerns willen niets over de aard van de deal bekendmaken.
De naamswijziging wordt 16 december van kracht. De Mol koos voor deze datum, omdat zijn zender dan 24 uur per dag gaat uitzenden. Nu is Talpa, dat onder meer de omstreden realityshow De Gouden Kooi uitzendt, dagelijks vanaf 18 uur te zien. De website gaat www.tien.tv heten.

1 opmerking:

Marc zei

Heeft hij www.elf.tv ook al voor zijn 2e zender?