De Universiteit Wageningen zegt in het AD, dat restaurants in Nederland wel zo'n 25% tot 35% van het eten dat ze hebben ingekocht in de prullenbak gooien.
In totaal gaat het om zo'n 51.000 ton aan groente, fruit, brood, aardappels, vlees en vis, dat per jaar wordt weggegooid. "Er wordt doorgaans te veel ingekocht", zegt onderzoeker Luitjes.
Volgens de Universiteit gaat het om ongeveer 235 miljoen euro aan gedumpt voedsel. Daarnaast is er ook schade aan het milieu, omdat het afval zorgt voor extra uitstoot van CO2. Volgens Luitjes kan met een aantal eenvoudige maatregelen de verspilling snel worden gehalveerd.
Wat zou een dinertje leuker geprijsd kunnen zijn als er wat meer aan goed inkoop- en voorraadbeheer gedaan zou worden!
We hebben zelf meermalen meegemaakt dat er in een buffetrestaurant later op de avond nog volop bijgevuld werd. Dat staat natuurlijk wel heel smakelijk, maar is commercieel gezien niet echt handig.
Vandijkonline-vrienden-weblog
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten