Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, maart 04, 2007

Tegengeluid

Europees Commissaris voor Industriebeleid Günter Verheugen heeft gewaarschuwd voor hysterie over klimaatverandering. Drastische maatregelen zullen de Europese economie ernstige schade toebrengen.

Verheugen zegt dat zondag in een interview met de Duitse krant Bild am Sonntag. Volgens velen is de uitstoot van CO2 een belangrijke oorzaak van de recente snelle verandering van het klimaat. "Maar het Europese aandeel in de wereldwijde CO2-uitstoot is klein," aldus Verheugen "en de trend is zelfs dalend."
Verheugen wijst er bovendien op, dat auto's slechts een 'bijzonder klein aandeel' hebben in de uitstoot van het broeikasgas.
De plotselinge zorg over de klimaatverandering en de veronderstelde rol van menselijke activiteiten daarin is volgens de eurocommissaris een merkwaardige hype, aangewakkerd door propagandafilms als An Inconvenient Truth van klimaatactivist Al Gore.
Verheugen verzette zich vorige maand met beperkt succes tegen de strenge CO2-normen voor Europese auto's die Brussel wil opleggen. De Europese Unie werkt nu ook aan CO2-beperking van de luchtvaart.

Geen opmerkingen: