Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, maart 21, 2007

Gratis post versturen

Consumenten kunnen vanaf 23 april zonder daarvoor te betalen, gefrankeerde enveloppen bestellen.

De gratis enveloppen worden verstrekt door het bedrijf gratis-post.nl. Het concept is bedoeld voor postverkeer van consument naar consument. Later dit jaar start het bedrijf met gratis post voor bedrijven.
Zo'n gratis envelop mag maximaal 20 gram post bevatten. Dat de post kosteloos kan worden verzonden, komt door een advertentie op de achterzijde van de envelop. Bedrijven kunnen ervoor kiezen als enige op de envelop te komen of tegen een lager tarief als de achterzijde met meerdere bedrijven wordt gedeeld.
Mensen die gratis post willen versturen, moeten daarvoor eenmalig hun contactgegevens achterlaten en geven daarmee toestemming voor het toesturen van reclame via post en e-mail. Iedereen mag een pakket van vijf gratis gefrankeerde enveloppen per week aanvragen.
Gratis-post.nl begint met een proefperiode. Hiervoor zijn 55.000 enveloppen gereserveerd. De schatting is, dat deze enveloppen rond het begin van juni op zijn. Als bedrijven en consumenten happig zijn en het idee een succes blijkt, wil het bedrijf doorgaan met de gratis enveloppen. Want, zo zegt een woordvoerder van gratis-post.nl, het is niet de bedoeling dat het bij de proefperiode blijft.

1 opmerking:

Marc zei

Dat lijkt me wel iets om te proberen. Heeft iemand ze al besteld?