Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, mei 22, 2012

Koe in de sloot

In de polder valt er altijd wel wat te beleven! Gistermiddag fietsten we daar en zagen opeens een koe in een sloot staan. Ze deed verwoede pogingen om eruit te komen, maar het wilde niet lukken. Haar ploeggenoten stonden wel toe te kijken wat ze toch aan het doen was, maar konden haar ook niet helpen. En wij zagen onszelf ook echt niet zo'n beest uit de sloot trekken!
Ze probeerde steeds weer tegen de kant op te klauteren, maar zakte steeds verder weg. Gelukkig was de sloot niet erg diep, zodat ze wel kon blijven staan.
Op een gegeven moment kwam de boer langsrijden in zijn tractor en ik wees hem op de koe-in-de-sloot, zodat hij het ook zag. Maar toen hij onderweg was naar het slachtoffer draaide dit zich ineens om in de sloot en ging aan de laagste kant aan wal. In plaats dat ze dat nou eens eerder gedaan had!
Ze werd heel blij verwelkomd door haar kameraadje en zo kwam het allemaal toch weer goed. Ze zat wel onder de modder, maar dat gaat er vanzelf wel weer af.
De boer inspecteerde tenslotte of alles in orde was en wij konden met een gerust hart weer doorfietsen naar huis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een emotie voor die koe, heeft ze nog slachtofferhulp gehad van jullie? Hel leuke fotorapportage heb je gemaakt, compliment!! bernard

Nell zei

Wat een geluk dat ze toch op eigen kracht uit de sloot is gekomen. Inderdaad toevallig dat je dit zag, nooit gedacht aan hulp halen? Als een koe namelijk in het water terecht komt, loopt ze vol met water waardoor ze dan toch nog verdrinkt. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. En jij hebt er een mooi verslag van gemaakt.