Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, mei 17, 2012

Leven in de polder

Als je door de polder fietst en goed om je heen kijkt verbaas je je telkens weer over al het moois wat je steeds weer tegenkomt. Vandaag was het dit zwanenpaar bij hun nest met eieren dat onze aandacht trok. Kennelijk waren ze net met de wisseling van de wacht bezig of moesten de eieren even luchten, want zowel vader als moeder stonden bij het nest in plaats van erop te zitten.
Er lagen drie eieren in, waarvan er twee heel goed te zien zijn. Zie je ook hoe mooi die zwanen in het water weerspiegeld worden?
Een stukje verderop langs de dijk had een waterhoentje een nest gebouwd precies in een kruising van sloten. Ik denk dat er een stuk hout in het water stond, waartegen ze haar nest gemaakt heeft.
Deze foto is ingezoomd en zo kun je haar duidelijk zien zitten en ook zie je het stuk hout waar ik het net over had. Kunstig hè?
Even laten zagen we pa en ma gans met hun puberkinderen door het weiland lopen. Zo te zien brengen ze de familie koe niet van hun stuk, want die blijft heel rustig en lui liggen, terwijl de andere koe helemaal lak aan ze heeft en zelfs uitgebreid met de staart omhoog staat, wat meestal niet veel goeds betekent.....

1 opmerking:

Nell zei

Prachtig die weerspiegeling van de ganzen. En knap stukje werk dat je de meerkoet zo goed op haar nest kunt zien.Ik heb altijd moeite met het fotograferen van meerkoeten. Vanwege hun donkere kleur. Wat betreft de koeien, die weten gewoon niet meer hoe het is een weiland zonder zwanen en ganzen.