Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, mei 19, 2005

Catch a fox

De Brabantse politie heeft een vrouw uit het Belgische Lommel aangehouden. In haar bestelauto zaten drie vossen in kooien.

Een agent in burger ontdekte de vreemde lading toen de auto even geparkeerd stond. Volgens de vrouw had zij de beesten in Luxemburg gevangen. Ze wilde ze na een omweg via Nederland in Belgiƫ vrijlaten.
De politie gaf haar een proces-verbaal wegens overtreding van de flora- en faunawet. De vossen zijn naar een opvangplek gebracht.
Volgens mij hebben wij veel te veel vossen in Nederland. Er worden tenminste o.a. heel veel kievits- en gruttonesten door vossen leeggevreten en dan hebben we het nog niet eens over de kippetjes. Maar ja, het is een beschermd dier.

2 opmerkingen:

Marc zei

Waarom is zo'n dier eigenlijk beschermd en hoe vaak wordt dat heroverwogen? Uitsterven moet 'ie natuurlijk niet, maar als er te veel van zijn en andere dieren er last van hebben dan is het natuurlijk anders. Ik zal Fleur's school ook eens gaan waarschuwen, die houden elk jaar nog gewoon een vossenjacht.

Mawilma zei

Oeps ja, dat is gevaarlijk!
Voor meer informatie over beschermde dieren moet je op de geitenwollen-sokken-pagina's zijn.
Ook o.a. eksters en kraaien zijn beschermd, hoewel ze veel overlast veroorzaken.
Een en ander stamt nog uit de tijd, dat vossen en deze vogels dreigeden uit te sterven, mede door het gebruik van veel chemicalien in de landbouw, die tegenwoordig verboden zijn.
Natuurlijke vijanden hebben ze amper meer, dus ze tieren welig.