Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, juni 01, 2005

Hypotheekrenteaftrek

De Europese Commissie vindt dat het Nederlandse kabinet serieus moet overwegen de aftrek van hypotheekrente te schrappen. Op die manier kan Nederland ook op de lange termijn de begroting in balans houden.

Het gaat overigens slechts om een advies, dat vermeld staat in het woensdag verschenen rapport Public Finances in EMU 2005. 'Brussel' heeft niet de bevoegdheid om in te grijpen in de belastingaftrek, waarvan vrijwel alle huiseigenaren profiteren
Wat vinden onze bloggers hiervan? Moet alle hypotheekrente aftrekbaar blijven of zouden huizen boven een bepaalde waarde hier buiten moeten vallen?
Of zou de besparing voor de staat wegvallen tegen de te derven inkomsten, die verband houden met de dan verminderende bouw en verkoop van huizen?

1 opmerking:

Marc zei

Op zich is de renteaftrek niet van deze tijd. Het is net zo iets als subsidie op kinderopvang. We krijgen subsidie als stimulans om kinderen te krijgen (kinderbijslag) en omdat we toch ook allemaal gestimuleerd worden om te werken, subsidieeren we ook de kinderopvang.
Omdat de huizenprijzen zo zijn gestegen, heb ik de renteaftrek wel nodig om mijn huis te kunnen betalen. Zonder zijn de huizen veel minder waard, dus hebben we allemaal een probleem.