Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, juni 26, 2005

TT Assen 2005


Gisteren ben ik met Michel naar de TT Assen 2005 geweest. Het was weer een geweldige dag met veel motorspectakel! We reden al op tijd weg om in elk geval nog een gedeelte van de training te kunnen zien. Dat lukte prima, want na iets van 2 uur en een kwartier stonden we op de parkeerplaats bij het circuit. Nog ff een stukje lopen en in de rij voor een kaartje en tascontrole, waren we binnen. Michel was blij dat hij zijn lange broek mee had, want met 17,5 graden was het niet echt warm in Assen. Ik hoefde gelukkig niet te twijfelen over een lange broek, die had ik nml. niet bij me. Gelukkig wel 2 t-shirts, waardoor de kippevel en kouvlagen werden afgewisseld met momenten dat ik het even niet zo koud had. :-) Ik zei het 's morgens al tegen Michel, vanaf een uurtje of 12 werd het toch nog aangenaam warm en hadden we aan het eind van de dag rood verbrande hoofdjes. Op de eerste trainingsdag waren er zo'n 10.000, de 2e zo'n 30.000 en gisteren op de dag van de race waren er ruim 90.000 bezoekers. Veel motoren en flitsende motorpakken, maar ook veel boerkes en boerinnekes die feestelijk op de klompen waren. Ook dit jaar was de sfeer weer geweldig! Echt super dat je met zo veel mensen, waarvan een behoorlijk gedeelte rond de middag al behoorlijk beschonken was, plezier kunt maken zonder gezeur.
De races begonnen met de BMW Powercup, een race met bijna standaard uitvoeringen van 1200cc BMW's waarvan er veel, helaas niet voor onze neus, van de baan gingen. Leuk dat deze rijders behoorlijk dicht bij elkaar rijden, wat een spectaculair gezicht is. Daarna via de 250cc klasse naar het moment waar iedereen voor kwam: DE MOTOGP!
Hij begon op pole position, lag na de start gelijk 7e en kwam zeer sterk terug. We zagen net als vorig jaar Valentino Rossi winnen.



Ook maakte hij net als vorig jaar vlak voor onze neus een geweldige burn-out!
Na de MOTOGP zijn we een rondje om het circuit gegaan en hebben op een ander plekje naar de 125cc klasse gekeken. Ook hebben nog even op de tribuneplaatsen gekeken. Dit kon omdat de kaartcontrole daar inmiddels verdwenen was. Na het rondje kwamen we weer bij onze auto en konden we, de hoop mensen waren inmiddels al vertrokken, richting huis. Michel had een gouden tip gekregen over de te rijden route. Hierdoor waren we redelijk vlot heen en hadden we op de terugweg zo'n anderhale kilometer file van de in totaal 28 kilometer die voor Hoogeveen stond. Deze onthouden we!

1 opmerking:

Mawilma zei

Had je de hele week maar vast geweten, dat je het gisteren nog koud zou krijgen! Dat had vast gescheeld!
Hoofdzaak is, dat jullie genoten hebben.
Hoe gaat die alternatieve route bij Hoogeveen?