Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, september 12, 2005

Neeltje Jans opeens wereldberoemd


Buitenlandse filmploegen en journalisten komen na Katrina massaal in het deels onder de zeespiegel gelegen Nederland op bezoek, want de stormvloedkering staat plots in de internationale belangstelling.
Men zoekt een antwoord op de vraag hoe een ramp zoals die in New Orleans voorkomen had kunnen worden. Ze lopen de deur plat bij betrokken instanties en willen zelfs weten waar Hansje Brinker woont. Dat verhaal is in de VS alom bekend en spreekt kennelijk zozeer tot de verbeelding, dat de journalisten er waarheid aan hechten.
Neeltje Jans is niet de enige plek waar buitenlandse journalisten op focussen. Voor vragen van meer technische aard wordt het ministerie van Verkeer & Waterstaat en de TU Delft opgezocht. Hendrik Dek van Verkeer & Waterstaat heeft bijna een dagtaak aan het beantwoorden van alle vragen. ,,We krijgen van over de hele wereld aanvragen. Centraal staat de vraag hoe we het hier hebben geregeld. Waterschappen bijvoorbeeld kennen ze niet in de VS niet.''
Het is leuk, dat Nederland nu eens positief in de schijnwerpers staat en misschien slepen verschillende gespecialiseerde bedrijven nog mooie opdrachten uit deze ellende.

2 opmerkingen:

Marc zei

Tja Mawilma, ik zei het gisteren al. Vlak voor Katrina hadden we aandelen Smit Tak moeten kopen. Inderdaad komen er nu wellicht nog wel wat bedrijven bij.

Mawilma zei

Moest Ahold er maar voedselpakketten leveren. Misschien steeg het aandeel dan eens een keertje .......