Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, maart 23, 2006

Brandstofgebruik heel licht gestegen in 2005

Afgelopen jaar is er 5,5 miljoen liter brandstof meer getankt dan in 2004. Op het totaal van 2005 van ruim 13 miljard liter is dat een minieme stijging van 0,04 procent. Het brandstofgebruik in 2005 is licht gestegen gedaald, ondanks de fors gestegen prijzen van brandstoffen. ‘Hiermee is wel aangetoond dat mensen echt niet minder gaan rijden als je de brandstofprijzen om wat voor reden dat ook omhoog gooit’, aldus Erik de Vries, secretaris van de Branche Behartiging Tankstations (BBT). ‘Mensen moeten nu eenmaal rijden, afscheid van de auto nemen, is voor de meesten te moeilijk.’ De ontwikkelingen opgesplitst naar brandstof noemt De Vries zorgelijk. ‘We zien een zeer sterke toename van diesel: plus1,5 procent. Dit is niet gunstig voor pomphouders, op diesel zit zeer weinig marge. In enkele gevallen leggen de pomphouders er zelfs geld bij. Ik raad ze daarom aan goed te kijken naar alternatieve brandstoffen, daar zit nog geld in.’

1 opmerking:

Mawilma zei

Wat bedoel je precies met: het brandstofgebruik in 2005 is licht gestegen gedaald? Is dit een test of we je tekst goed lezen?
Of betekent het gewoon "gemiddeld"?

Overigens rijden wij ook geen kilometer minder als de benzine duurder wordt. Als je ergens heen wilt ga je toch en ik laat me ook niet kletsnat regenen voor een paar euro's.