Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, maart 27, 2006

Weekendje Heidelberg.

Wij hebben een heerlijk weekend gehad in Duitsland. Zo'n superorganisatie maak je niet snel mee, er was echt overal aan gedacht. Vrijdagmiddag zijn we vanuit Rotterdam vertrokken en na een kwartier in de bus te hebben gezeten werden de eerste zakjes chips al uitgedeeld. En zo is het de hele reis doorgegaan, drinken, snoepen, nootjes (vr)eten...dan is lang in de bus zitten niet erg, hoor!
Na een heerlijke maaltijd(weer eten..) in een hotel in Arnhem zijn we doorgereden naar Duitsland. 's Nachts nog gestopt bij een of andere stube om wat te drinken en om een uur of 1 kwamen we aan bij ons hotel. Dan nog even bij de hotelbar hangen...(weer drinken).
Zaterdag hebben we 's ochtends een rondleiding gehad door de ABB fabriek in Heidelberg. Daarna een wandeling door het oude gedeelte van de stad met een gids, dat was mooi om te zien.
's Middags hebben we in een Duitse brouwerij gegeten, echt heerlijk eten.
De rest van de middag waren we vrij en konden we genieten van de heeeele lange winkelstraat in Heidelberg. 2,5 kilometer winkels achter elkaar, en van de baas kregen we nog een envelop mee ook!
's Avonds zijn we bij het slot boven Heidelberg gaan dineren. Leuk met de bus de berg op en dan te ver rijden zodat hij op zo'n leuke bergweg moet keren.....toen zijn er wel een paar uitgestapt. Ik heb het daar ook niet zo op, maar alle lof voor de chauffeur, deed het echt goed.
Na het eten hebben we een rondleiding door het slot gekregen, alleen voor ABB. Het gebeurde door verschillende gidsen in mooie klederdracht en ze maakten er echt een show van.
Toen de stad in, waren zelfs tafels in een kroeg gereserveerd voor ons, dus dat werd gezellig!
Zondag nog een brunch en dan weer met de bus naar huis. In de bus nog veeel gesnoept en kregen we weer een envelop. Nou, ditmaal voor de oppas op kinderen, huis of dieren, dat maakte niet uit maar van ABB hebben ze een bedankkaart gekregen met een irischeque, dat vind ik toch echt super van zo'n bedrijf. Gewoon goed georganiseerd en overal aan gedacht.




1 opmerking:

Marc zei

Klinkt gezellig en inderdaad supergoed geregeld! Toch maar je camera mee genomen of hadden ze daar ook iets voor geregeld? ;-)
Jullie zijn wel een paar kilo aangekomen door dat eten en drinken of is dat er weer afgelopen in de winkelstraat?