Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, maart 01, 2006

Erven willen geld Baarnse moordzaak

Het geld dat de Staat heeft ontvangen van de veroordeelde moordenaar Paul de R. moet worden uitgekeerd aan de goede doelen uit het testament van zijn slachtoffers, het echtpaar Müller uit Baarn.

Dat verzoek deed raadsvrouw H. Kragt namens de goede doelen woensdag bij de rechtbank in Utrecht. Deze rechtbank bepaalde in december 2004 dat De R. 90.000 euro, die hij van de bankrekening van het echtpaar had geplunderd, aan de staatskas moest afstaan.
De charitatieve instellingen werden in hun verzoek tot teruggave van de voordeelsontneming gesteund door de officier van justitie. Van de 90.000 euro heeft justitie ruim 74.000 euro kunnen verzilveren, onder meer door de verkoop van de woning en diverse andere bezittingen van De R.
Dat geld kan volgens de aanklager E. Martens naar de goede doelen, de enige erfgenamen van het kinderloze echtpaar. ,,Het doel van een ontnemingsvordering is niet het spekken van staatskas'', aldus Martens.
De rechtbank doet op 15 maart uitspraak. Raadsvrouw H. Kragt wilde niet zeggen om welke charitatieve instellingen het gaat. Eerder werd voor het hof in Arnhem echter al duidelijk dat KWF Kankerbestrijding en het Reumafonds zich onder de erven bevinden.

Geen opmerkingen: