Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, december 19, 2011

Longwood Gardens in Kerstsfeer

Op drie kwartier rijden van onze vrienden in de V.S. (volgens hun begrippen vlakbij) liggen de Longwood Gardens. Een prachtig park/tuinencomplex dat er elk jaargetijde weer schitterend verzorgd bij ligt.
Wij zijn er tijdens onze vakanties daar twee keer geweest en beide keren was het je ogen uitkijken en genieten geblazen.
Onze vrienden zijn er het afgelopen weekend geweest om de kerstsfeer te bewonderen en stuurden ons hele mooie foto's, waarvan ik jullie maar eens zal laten meegenieten.

Een gedeelte van het terrein is open en er staan ook hele grote kassen met binnenplanten. Hier heb je een blik op een stukje van zo'n kas. Let ook eens op die mooie gewelfde plafonds.

Een stukje verderop is ook een vijvertje, dat samen met alles wat eromheen groeit een plaatje van een plaatje oplevert.

Hier is nog zo'n stuk van de vijver met mooi verlichte fonteintjes erin. Met al die glitters aan het plafond is het een letterlijk schitterend geheel.

Buiten de kassen in het grote park kom je o.a. deze met rode lichtjes versierde kerstbomen tegen.

Verderop staat er weer een met allemaal blauwe lampjes versierde boom. Ook die kleine lantaarntjes langs de paden doen het leuk.

En als klapper is er dan om het half uur of zo een spetterende fonteinenshow met muziek en allemaal gekleurd licht. Het is adembenemend mooi weten wij uit ervaring, want wij hebben zo'n show twee keer "in het echt" gezien. 's Zomers ziet het er natuurlijk heel anders uit dan in deze kersttijd, maar ze maken er wel iets moois van waar je met open mond van staat te genieten.

2 opmerkingen:

Nell zei

Ik kan me voorstellen dat je eenmaal zoiets gezien hebt, je met open mond zit te genieten. Het is op de foto's ook fantastisch mooi. Echt Amerika ze hebben maar een dag kerst en halen dan echt ook alles uit de kast. Heel mooi deze foto's. Leuk dat jullie vrienden ze jullie toesturen. het is echt spectaculair om te zien!

Anoniem zei

Echt Amerikaans, lekker kitscherig, zoiets hebben wij vorig jaar gezien ,in zo,n grote maal in New-York. Mooi hoor! gr. Bernard