Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, december 03, 2011

Sinterklaasperikelen

Terwijl de kindertjes allemaal vol spanning uitkijken naar het - al dan niet lijfelijke - bezoek van Sinterklaas rolt half zichzelf belangrijk vindend Nederland over elkaar heen met allerhande kritiek en ruzietjes rond de Goedheiligman.

Hier is de oude vertrouwde Sint, zoals we die jarenlang kennen van alle "officiële" optredens op TV. Hij heeft dit altijd ontzettend leuk gedaan, maar is dit jaar opgevolgd door een nieuwe, wat jeugdiger ogende en waarschijnlijk fittere Sintfiguur.

Direct bij de intocht in Dordrecht was er al commotie over het feit, dat deze onervaren Sint zijn mijter achterstevoren op zijn eerbiedwaardige hoofd had.
Ik denk dat het geen kind is opgevallen, maar de kranten stonden er vol van.

Het volgende discussiepunt was het feit, dat de kruizen op de Sintoutfit vervangen zijn door mijters om geen tere zieltjes te kwetsen.
De "deskundologen" rolden alweer over elkaar heen met de vraag of de kindertjes in Nederland hier al dan niet gefrustreerd door zouden raken.
Heel goed vond ik hier de opmerking van een onderwijzeres die opmerkte, dat het bij haar weten nog geen kind opgevallen was en dat zij bij vragen gewoon zou antwoorden dat iedereen toch wel eens andere kleren aantrekt. Een schitterende oplossing volgens mij en ik hoop dat al die verontruste welzijnswerkers hierdoor ook weer rustig kunnen slapen.

En dan tenslotte de (tot nu toe) laatste verontwaardiging. De oude Sint heeft het lef om vanavond in het programma van Paul de Leeuw zijn opwachting te maken en dat is zeer tegen de regels in die voorschrijven, dat alle TV-optredens verzorgd worden door de nieuwe Sint.
Dus morgenvroeg worden er weer heel wat kindertjes in verwarring wakker - als ze al hebben kunnen slapen - met de vraag wie nu de "echte" Sint is. Alles volgens dezelfde deskundigen dan.
Ik ben bang dat al deze lieden geen benul hebben van de flexibiliteit van onze kindertjes en denk dat het alleen maar gekissebis is of de drang om te scoren.
Wat denken jullie?

1 opmerking:

roetmops zei

Wat ik denk? Wat een onzin allemaal Hoe denken deze zeurpieten over de hulpsinterklasen? Ach je moet maar zo denken. Kunnen ze even de aandacht van deze Euro crisis af leiden. En even op adem komen over hoe moeten we dat probleem oplossen zonder zelf de zwarte piet zijn.