Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, december 13, 2011

Pad langs de Eem


Vanmiddag gingen we weer eens een rondje Eem lopen. Tenminste, dat waren we van plan, maar toen we van het dijkje af het pad op wilden lopen zagen we dat het verstandiger was om dat maar niet te doen.
Je moet echt wel kaplaarzen aan hebben wil je dit pad door kunnen ploeteren en de meeste mensen die hier elke dag met hun hondje(s) lopen hebben dat dan ook.
Wij niet, dus wij zijn maar weer over het dijkje - waar ook al plassen op lagen - teruggelopen.
Ik heb vorig jaar al eens een mail naar de gemeente geschreven of ze hier nu eens niet wat aan kunnen doen. Zodra het geregend heeft is het pad één modderpoel en als er een hond langs je komt rennen zit je al gelijk onder de modderspetters.
Maar de gemeente vindt een asfaltpad of iets dergelijks - zoals ze dat in Soest en Eemnes hebben langs de Eem - niet passen binnen het landelijk beeld van de gemeente.
Net of al die modder wel past bij een zich net noemende gemeente!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

gorphotrek je rubberlaarzen aan. gr bernard

Nell zei

Kan jou husband geen geultje graven zodat het water weg kan? Moet je hier eens komen kijken op de dijk waar wij elke dag meerdere malen met de hond lopen. Ook onder de modderspetter. Dit is natuurlijk ook de oorzaak van het weer hè. En daar kan geen enkele gemeente iets aan doen.

Mawilma zei

Dat de gemeente op zich niets aan de modder kan doen ben ik met je eens, maar de gemeente kan wel zorgen dat het pad zo optimaal mogelijk ligt, de kuilen dichtgooien en zorgen dat het pad wat beter afwatert. En dat doen ze niet.

Nell zei

Tja dat is balen. Hier hebben ze het er al jaren over om het dijkpad met een soort schelpen te gaan opknappen. Maar dan zijn de mensen weer bang dat er te veel fietsers en brommers gebruik gaan maken van deze weg. terwijl er een fietspad naast ligt. De dijk is bedoelt voor mensen die hun honden los willen laten lopen. de blubberbende wordt trouwens veroorzaakt door waterstaat. Die elk jaar 2 keer de sloten schoon houden.Maar dan zulk zwaar materiaal inzetten dat alles kapot wordt gereden door hun. Zo zie je maar weer is het niet de gemeente, zeuren de mensen dan is het wel waterstaat die er een puinhoop van maken. Met als gevolg- wij lopen door de modder-.