Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, april 28, 2005

Rumoer in Omroepland

De VARA haalt met onmiddellijke ingang het programma Kopspijkers van de buis totdat het conflict met Spijkerman is opgelost.

De VARA zegt de makers van dit satirische programma niet in de problemen te willen brengen, omdat het voor hen nagenoeg onmogelijk zou zijn niet te reageren op het vertrek van Jack Spijkerman naar TV Tien.
Verder vindt SBS recht te hebben op de naam TV 10, omdat zij die al eerder bedacht hadden.
Wat zo'n molletje allemaal teweeg kan brengen!

2 opmerkingen:

Marc zei

Ach, een contract is een contract, maar kan geen strop om je nek zijn. Als een van de partijen het wil ontbinden, moet dit bespreekbaar zijn. Of Spijkerman zelf wel geloofwaardig blijft is iets anders, na al zijn opmerkingen over de commerciele omroep en vakkenvullers.
De VARA kent Spijkerman na iets van 26 jaar blijkbaar heel goed en vond het een groot risico om zijn programma te laten doorgaan. Er een mening over hebben is heel makkelijk, maar helaas ken ik de feiten en situatie daarvoor te slecht.

Peter zei

Wat mij betreft : Vara 0 - 1 Jack..

Tuurlijk heeft de heer Spijkerman een contract, maar hij kan er nogal op vooruit gaan... Da's voor zover ik weet al eerder een reden geweest voor een rechter om een contract te ontbinden.

En om dan het programma van de zender te halen: voorspelbaar dat je dan een hooooooop publiciteit over je heen krijgt.