Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, april 05, 2005

Vakantie





Gelukkig hoef ik nog geen rekening te houden met de schoolvakanties, maar dat zal niet lang meer duren...
Daarom denk ik dat ik de volgende handige link maar even aan mijn bookmarks toevoeg: de vakantiedata kalender van het ministerie van OC & W...









.

8 opmerkingen:

Mawilma zei

Als dit plaatje het toekomstbeeld is (en ik vrees dat dat zo is) zou ik je adviseren om gewoon je tentje op te zetten op de Zeven Linden en een zonnehemel mee te nemen. Volgens mij kom je dan beter uitgerust thuis dan wanneer je je in dit soort files gaat begeven.
Maar het principe van dit soort lijsten is wel handig.
Zo te lezen heeft Michel hier al wel negatieve ervaringen mee gehad.

Marc zei

Wij gaan wel in de drukte, maar hebben daarvoor een hotel geboekt halverwege. We hopen dat we op vrijdag nog normaal kunnen rijden. Zaterdag's hoeven we dan niet zo ver meer.

Mawilma zei

Voor mensen die naar Zuid-Frankrijk (en verder) gaan moet de midden-Frankrijk-route over de nieuwe brug bij Millau (http://images.google.com/images?q=tbn:mKWxvSq5t1MJ:http://angermann2.com/images/viaducdemillau.jpg en http://www.azurs.net/photos/viaduc_millau.jpg)toch merkbaar zijn. Hoe meer vakantiegangers daarover rijden, hoe minder er over de Route Soleil gaan.

Mawilma zei

Jullie zullen zelf wel gezien hebben dat de eerste helft van het adres van de eerste foto weg moet, wil je de grote foto kunnen zien. Ik had hem gedelete dat ik, maar het staat er toch nog in. Sorry!

Marc zei

Wij overnachten in Vallence. Kunnen we dan over de brug?

Mawilma zei

Nee, dat is niet logisch. Valence ligt een stukje onder Lyon aan de Route Soleil. Clermont-Ferrand ligtt op dezelfde hoogte als Lyon, maar dan een stuk westelijker en daaronder ligt Millau. La Grande Motte (bij Montpellier)ligt precies tussen de twee routes in, dus je kunt wel op de terugweg over de brug. Het zou best nog wel eens korter kunnen zijn ook. Kijk maar eens op de kaart.(http://www.kaart-europa.nl/Frankrijk.htm)

Mawilma zei

Peter, doe je een beetje voorzichtig? Jouw file rijdt bijna mijn mol ondersteboven!

Peter zei

Nu is de mol weer onder alle auto's... Een veel natuurlijker positie.