Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, januari 27, 2007

Ikea wee-tjes


De website van Marketing Tribune meldt, dat Ikea (genomineerd voor de Public Eye Award) één van de drie bedrijven is die door een speciale jury wordt gekraakt omdat ze zeer slecht scoren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ikea krijgt vooral het verwijt op grote schaal belastingen te ontduiken onder meer door gebruik te maken van een stichting in Nederland.
De Ikea in Duiven is onlangs ontruimd nadat door een technische fout een bandje begon te spelen met de mededeling, dat het publiek het pand moest verlaten wegens brand. Er brak gelukkig geen paniek uit. Een deel van de klanten wist de uitgang te bereiken, voordat na ongeveer een minuut de geruststellende mededeling door de speakers schalde dat het een vals alarm betrof.
'Commercieel gezien is het geen succes om je klanten de winkel uit te jagen', zegt een woordvoerder van Ikea nuchter in De Gelderlander.

6 opmerkingen:

Mawilma zei

Test

Mawilma zei

nu wel?

Mawilma zei

Yes !!!!!

Richard zei

wil je zo graag commetaar op een berichtje krijgen dat je zelf maar 4x wat post?
;)

Anoniem zei

Nou Richard, als je de voorgeschiedenis gelezen hebt zul je begrijpen, dat dit een wanhoopsoffensief was met toch uiteindelijk een goed resultaat.

Maar je weet natuurlijk ook wel, dat ik altijd blij ben met elke reactie......

Het vervelende is alleen, dat het nu weer niet werkt en ik me weer moet verschuilen achter "anonymus"!

Anoniem zei

Het is inderdaad niet slim om zo je klanten weg te sturen maar eigenlijk kan het me niet schelen. Waar ik wel van baal is dat de allereerste Ikea vestiging (Sliedrecht)in Nederland helaas al weer een half jaar gesloten is.
We konden hier altijd even op de fiets een ijsje halen en ze hadden nog een leuke speeltuin ook.