Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, januari 07, 2007

Van beroepswerkloze tot multimiljonair

Van de week las ik het verhaal van Bob Crébas, één van de mensen achter Marktplaats.nl. Een wel heel mooie carrière.

Tot z'n 31ste was hij - zoals hij het zelf formuleert - een bewust werkloze bijstandstrekker, langharig, werkschuw en lid van de anti-kernenergiebeweging.
Na een grimmige demonstratie bij Doodewaard had hij er uiteindelijk genoeg van om altijd tégen iets te zijn en wilde hij wel eens voór iets zijn.
Hij begon met afvalrecycling en zo ontstond de eerste kringloopwinkel "Goedzooi", die uitgroeide tot een goed lopend bedrijf met diverse filialen.
Op een gegeven moment kocht hij samen met een aantal mensen de website Marktplaats.nl en het succes daarvan is jullie wel bekend, hoewel dat ook niet helemaal zonder slag of stoot is gegaan.
Uiteindelijk is Marktplaats.nl voor 224.5 miljoen euro door het Amerikaanse eBay gekocht, waarvan 78 miljoen voor mijnheer Bob was.
Aangezien je volgens hem niet rijk bent zonder toekomstverwachtingen is hij nu begonnen met een nieuw bedrijf: kleding maken van de vezels uit brandnetels. Hij denkt, dat het wel een jaartje of 10 zal duren voordat dit bedrijf renderend is, maar met zo'n reservepotje kun je het ook wel even uitzingen.

Geen opmerkingen: